ITU Seed’e dünyanın her yerinden girişim başvuruyor

 

İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in uluslararası girişimleri destekleyen hızlandırma programı ITU Seed için yeni dönem başvuruları başladı. Kurulduğu 2022 yılından bu yana 76 farklı ülkeden 393 girişimin başvuruda bulunduğu ve 46 girişimin toplam 26 milyon dolarlık yatırım aldığı ITU Seed’in
başvuruları açıldı.

Her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyerek Türkiye ekonomisi için milyonlarca dolarlık katma değer sağlayan İTÜ Çekirdekbirkaç yıldır sadece yerel girişimleri değil, ITU Seed Uluslararası Startup Hızlandırma Programı ile yurt dışından gelen girişimleri de destekliyor. Girişimlere sunduğu imkân ve hizmetlerin dışında İstanbul üzerinden globale açılmaları için de rehberlik eden ITU Seed’e bugüne dek 76 farklı ülkeden 393 girişim başvuruda bulunurken programa kabul edilen 46 girişim ise toplam 26 milyon dolarlık yatırım aldı.

ITU Seed,uluslararası teknoloji girişimleri için bölgede önemli imkanlar sunuyor
“ITU Seed’’ programı ile küresel hub olma hedefinde büyük adımlarla ilerlendiğini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “ITU Seed programı, yerelde olduğu kadar globalde de etki alanımızı genişleterek küresel girişimcilik ekosistemimize önemli katma değer yaratıyor.Bu sayede Türkiye dışından başvuran ve yabancı kurucu ortaklardan oluşan başarılı teknoloji girişimlerini hem yerel ekosistemimizde destekliyor hem de bu girişimlerinİstanbul üzerinden dünyaya açılım yapmalarını sağlayarak ticarileşme süreçlerini hızlandırıyoruz. Girişimleri; ofis, mentorluk, prototipleme laboratuvarları, küresel ve yerel yatırıma erişim, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına coğrafi yakınlık gibi imkânlarladestekleyerekhem globaldeki iş ortaklarıyla buluşturuyor hem de bölgede büyümelerine imkân sağlıyoruz. Diğer yandan teknoloji ihracatına yönelik hedeflerimiz için bu programı çok önemsiyoruz.Küresel hub olma yolunda Ar-Ge firmalarımızın ve girişimlerimizin küreselleşmelerine katkı sunmak üzere; İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere başlattığımız Avrupa dolaşım programımızı ITU Seed programı kapsamında büyüterek önemli bir konuma ulaştıracağız” dedi.

BigBang etkinliğindeki ITU Seed sahnesindeler…
ITU Seed programı kapsamında desteklenen girişimlerin süreci başarıyla tamamlamalarının ardından BigBang sahnesinde yer alma fırsatı yakaladığını ve hatta ardından yatırım alarak bölgemizde firmalaştıklarınınaltını çizen Prof. Dr. Dikbaş, yakın gelecekte global bir BigBang sahnesi için büyük bir heyecan duyduğunu belirtti.

‘’Bugüne kadar ITU Seed programı kapsamında desteklenen girişimlerden üç tanesi 2022 BigBang sahnesinde, beş tanesi ise 2023 BigBang etkinliğinin ITU Seed sahnesinde yer aldı. Bundan sonra da yurt dışından başvurusunu gerçekleştiren girişimlere olan desteğimizi sürdürüp her geçen yıl sayılarını daha da yukarı taşıyacağız’’ açıklamasında bulunan Prof. Dr. Dikbaş, ‘’İTÜ Çekirdek’i yurt dışı için de bir çekim noktası haline getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazı“DOĞTAŞ, 53. CIFF ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI’NDA 2024 TRENDLERİNİ DÜNYAYA TANITACAK”
    Sonraki yazıBambi, yatak ve nevresim takımlarıyla uykuyu rüyaya dönüştürüyor