Ak Parti 5. Olağan Büyük Kongresi başladı

AK Parti Olağan Büyük Kongresi'ne katılan siyasi parti ve dernek başkanları tek tek sayıldı. HDP davetli olmasına rağmen AK Parti Kongresi'ne katılmadı. TBMM'de yer alan partilerden sadece CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Kongre'ye katıldı. Ayrıca, Demokrat Parti, DSP, Saadet Partisi, ANAP, Çoğulcu Demokrasi Partisi de Kongre'de yer aldılar.

Saat 11:50  

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajı okundu. Gül mesajında, "Değerli gönüldaşlarım ve isimsiz kahramanlar Kurucusu olmaktan iftihar ettiği AK Parti Kongresi’nni hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2001'de kurulan AK Partinin hizmetleri erdemliler hareketi olarak yansımasıdır. 2002'de Türkiye’yİ özgürlükler ülkesine dönüştürmüştür. Kapsamlı bir reform hareketiyle ülkemizin tarihini değiştirmiş kardeş ülkelere de ilham kaynağı olmuştur.

Girdiği her seçimden başarıyla ayrılmıştır. Ülkemiz zor bir dönem geçmektedir. İnsanlık, siyasi ve terörün etkisiyle karşı karşıyız. Bu olumsuz şartlar karşısında da hak ve hukuktan uzaklaşmadan ortak akılla hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edecektir.

Bu partinin sevdalısı ve kurucusu olarak, gönüldaşınız olarak kongrenizde başarılar diliyor ve hepimizi Allah’a emanet ediyorum''

Saat 11:45

AK Parti Kongresi için hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan tanıtım filminde bizzat Erdoğan'ın sesinden, Sezai Karakoç'un "Sürgün ülkeden başkentler başkentine" şiiri yer aldı. 

Kongreye katılan partililerin ayakta alkışladığı filmin sonunda, Erdoğan Karakoç'un şiirindeki "ey Sevgili, en sevgili, uzatma dünya sürgünümü benim" dizelerini okudu. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı görevine başlamadan önce katıldığı son AK Parti kongresinde de aynı şiiri okumuştu.

Saat 11:40 

Ak Parti 5. Olağan Kongresi'ne Recep Tayyip Erdoğan damga vurdu. Divan Başkanı seçilen Bekir Bozdağ, önce Erdoğan'ı özel olarak selamladı. "yolun yolumuz, davan davamızdır" diyen Bozdağ, ardından da "gücümüz Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığımızdandır" diye devam etti. 

Ardından da Recep Tayyip Erdoğan için özel olarak hazırlanmış bir tanıtım filmi yayınlandı. Tanıtım filminde, AK Parti'nin 1. kongresinden itibaren, tüm kongrelerinde Erdoğan tarafından "Genel Başkan" sıfatıyla yapılan konuşmalardan alıntılar yer aldı.

Saat 11:15

AK Parti Kongresi'nde Divan oy birliği ile seçildi. Divan Başkanlığı'nı Eski Başbakan yardımcısı ve eski Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ üstlendi. Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül oldu. Divan üyelerine ise grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül ile Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın seçildi. 

Saat 10:45

Salonda ışıklar karartıldı, Davutoğlu cep telefonu ışıklarıyla içeri girdi

"TASALANMA YİĞİDİM…"

Konya Milletvekili de olan Davutoğlu, salona girerken "Mevlana'nın, Şems'in diyarından" sözleriyle takdim edildi. Davutoğlu çiftinin salona girdiği anda kürsüden de Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden dizeler okundu:

"Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır Külümüzden yükselen duman bizden yanadır Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır…"

 Saat 10:20

Altı Dilde Canlı Yayın yapıldı ve İngilizce Kitapçık dağıtıldı. Konuşmalar aynı anda İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca, Almanca, Türkçe simültane tercüme ile hem salondaki yabancı konuklara hem de yabancı medya organları için çeviri yapıldı

Kitapçıkta, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun dışında, AK Parti'nin kurucu Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan dışında, AK Parti'li ilk Başbakan Abdullah Gül'ün de fotoğrafı yer aldı.

Saat 10:15 –

Tribünlerde zaman zaman "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı. AK Parti Kongresi'nde, tribünlerdeki partililer zaman zaman slogan atıyorlar. En çok atılan slogan ise "Recep Tayyip Erdoğan". Partililer, tempo tutarak AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı'nın adını sürekli tekrarlıyorlar.

Saat 10:00

Protokol sıralarında en çok Türk Bayrağı bulunuyor. Kongre'ye, yurtdışından da çok sayıda devlet adamı ve siyasetçi davet edildi. Davetliler arasında Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Brezilya eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Celso Nunnes Amorin, Fas Eski Hükümet Başkanı Abbas El Fassi, Irak Devlet Başkan Yardımcısı Ayad Allawi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako gibi isimler bulunuyor. Kongreye, Almanya ve Belçika parlamentolarından Türk asıllı vekiller de davet edildi.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazı3. Köprü sağlam çıktı
    Sonraki yazıBaşbakan Davutoğlu’nun Kongre Konuşması
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın