Tapu harcına çözüm arayışı

Bankamatikten yatan tapu harcında isim yazmaması ve gider gösterilememesi çözüm arayışına yöneltti. Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Emlak ve İnşaat sektöründeki üyelerinin karşılaştığı tapu harcı sorunun çözümü için tapu harcı alan bankaların müdürleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Tapu harçlarını almaya yetkili olan bankalar şubelerindeki yoğunluğu gerekçe göstererek bu işlemi yapmak isteyenleri bankamatiklere yönlendiriyordu. Tapu harcı yatıran kişiler bankamatiklerden yapılan işlemlerde isim gözükmediği için bu harcamalarını gider olarak gösterememekteydiler. Bu durumun ortaya çıkardığı mağduriyeti gidermek için Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ ve Meclis Üyesi Deniz Demir Tapu harcı almaya yetkili olan Banka Müdürleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

TALEP YAZILARI İLETİLDİ

İkili Vakıfbank Şube Müdürü Hüseyin Turpçu, Halk bankası Şube Müdürü Şadiye Binnur Durmuş ve Ziraat Bankası Şube Müdürü Ferhat Fahri Hameş ziyaret etiler. Resmi talep yazısının da iletildiği ziyaretlerde Vakıfbank ve İş Bankası Altınkum Şubesinin hâlihazırda şube içerisinde tapu harçlarını aldığı öğrenildi ve kendilerine teşekkür edildi. Halk Bankası ve Ziraat Bankası Müdürleri işlemleri Genel Müdürlüğün talimatıyla bankamatiklere yönlendirdiklerini belirterek talebin Genel Müdürlüğe iletileceğini dile getirdiler. Mevcut durumda bankamatik makbuzlarının şubeye başvurarak dekonta dönüştürülebileceğini açıkladılar.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıAyvacık’ta TOKİ konutlarına ön talep
    Sonraki yazıÇamlıca Camisi Kadir Gecesi açılıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın