İnşaatçılar ekonomiye yüksek not verdi

Son iki haftalık zaman diliminde sektörde yeni başlayan lansmanlar ve yeni proje duyuruları bile, ekonominin inşaatçılar nezdindeki yüksek kredibilitesini ispatladı. Üstelik sektörün önde gelenleri herş darbeye rağmen ekonominin 2017'de yüzleri güldüreceğini ifade ediyor.  Bir hafta içinde sadece istanbul'da tanıtımı yapılan bağımsız birim satışı 6 bin 287 oldu. İşte sektörün ve tüketicinin ekonomiye yüksek not verdiğinin göstergesi o projelerden bazıları: 

Varyap’tan Bodrum’a 100 milyon Euro’luk yatırım
Varyap, Yalıkavak'ta 100 milyon Euro yatırım değerindeki projesini vitrine çıkardı. Yaşamın 2018'de başlayacağı projede, daire fiyatları 390 bin ile 1.2 milyon Euro arasında değişiyor 

22 dönüm alan üzerinde yükselen projede 60 adet rezidans ve 110 odalı bir otel yer alıyor. Toplam 150 milyon Euro gelir beklenen projede yaşamın 2018'in yaz aylarında yaşamın başlaması planlanıyor.

Lansmanda 60 rezidanstan 25'inin satışa çıktığını belirten Varyap CEO'su Mehmet Erdinç Varlıbaş, ön satış döneminde 12 dairenin satıldığını belirtti. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bölgede 150 milyon Euro'luk yatırıma imza atacaklarını belirten Varlıbaş, ayrıca İstanbul Anadolu yakasında yaklaşık 1000 konutluk proje yapacaklarını kaydetti. 

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu ve bu pozisyonunu önümüzdeki 20 yıl boyunca koruyacağını vurgulayan Varlıbaş bu sektörün zarar görmesinin bazı kesimleri mutlu ettiğini dile getirdi. 

Varlıbaş 2001 krizini örnek göstererek şunları kaydetti: "2001'de yaşanan ekonomik kriz sonrası 4 yıllık dönemde yatırımcılar ve bireyler bekle gör politikasına girdi. 2005 yılında ise inşaat sektöründe büyük bir patlama yaşandı. Şu anda da benzer bir durum yaşanıyor. 4 yıldır Türkiye'yle uğraşıyorlar. Bundan dolayı insanlar yatırım yapmak için bekleme dönemine girdi fakat 2017'de gayrimenkul sektöründe gerek üretim gerekse talep konusunda patlama yılı olacak. 2017'den beklentilerimiz büyük hazırlığımızı da ona göre yaptık." 

Basın Ekspres'e 488 akıllı ev
Toya Gayrimenkul, İstanbul Basın Ekspres Yolu'ndaki Toya Moda konut projesinden sonra aynı bölgede ikinci projesini inşa ediyor. 300 milyon lira yatırımla 19 dönüm arsa üzerinde hayata geçecek Toya Next projesinde 488 konut ve 7 bin 500 metrekare ticari alan bulunacak. Şirketin kendi arsası üzerinde hayata geçireceği projede en önemli özellik ise akıllı ev teknolojilerinin kullanılması. 

Projeden ev sahibi olanlar nerede olursa olsun evdeki aydınlatma, sıcak-soğuk ayarlan, elektrik ve suyun kapatüması gibi isteklerini telefonu aracılığıyla gerçekleştirecek. Akıllı ev teknolojileri için her daireye yapılan yatırım ise 15 bin TL. Projede konut fiyatları 298 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişiyor. 

Toya Gayrimenkul İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Aksöyek, satışa çıkmadan önce 1200 ön talep aldıklarını söyledi.

Tahincioğlu'ndan Yeni Proje
Tahincioğlu'nun, İstanbul Kayabaşı'nda hayata geçireceği Nidapark Kayaşehir'de satışlar başladı. Ön satış döneminde satış ofisine gelen her 5 kişiden biri ev satın aldı. Emlak Konut GYO arsasında yükselecek projeden beklenen gelir ise 1.1 milyar lira. 

İstanbul Kayabaşı'nda yer alan, 320 bin metrekare inşaat alanına sahip projede konut, ofis ve alışveriş merkezi ile birlikte toplam 1233 birim yer alacak. 

Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım ise Nidapark Kayaşehir projesinin satış ofislerine bugüne kadar 1000 ziyaretçi geldiğini, ön satışta 216 ev satıldığını ve 143 milyon gelir sağlandığını dile getirdi. 

Emlak Konut'tan 4500 Konut
Emlak Konut GYO; Ankara, Kocaeli ve Niğde'de orta ve orta gelir grubunun altına hitap eden 4 bin 500 konutu ekim sonunda satışa sunacak. Arsa alımlarına da devam ettiklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Halkalı ve Nişantaşı'nda 2 milyar 277 milyon lira bedelle arsalar aldık 3. havalimanı güneyinde 3.5 milyon metrekare arsamız var" dedi. 

Yedi Mavi Tanıtıma Çıkmadan Satıldı
Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığı, TOBB'un Zeytinburnu arazisi üzerinde yaptığı 'Yedi Mavi' projesinde satışları başlattı. Projede 1047 rezidans, ofis, AVM ve apart otel var. 

Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever ise "Haziran'da ön satışa çıktık. 3 ayda hiç tanıtım yapmadan yüzde 18'ini sattık" dedi.

Kazlıçeşme'de Milyonluk Evler Satışta
İstanbul Kazlıçeşme'de inşa edilen Büyükyalı İstanbul projesi Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında yapılacak. Büyükyalı İstanbul projesinde ev fiyatları 1 milyon liradan başlıyor. Metrekare fiyatları 13 bin liradan başlıyor, 25 bin liraya kadar yükseliyor. 

Sur Yapı Ispartakule'ye Girdi
Sur Yapı'nın Ispartakule'de 220 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Bahçeyaka Ispartakule projesi de satışa çıkan yeni projeler arasında yer alıyor. 21 dönüm arsa üzerinde 57 bin 200 metrekare toplam inşaat alanına sahip sitede daireler lansmana özel yüzde 10 artı yüzde 10 tamamı peşin indirimi ile 225 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Rota Mavi Satışta
APG İnşaat'ın İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Rotamavi de satışa çıktı. İki bloktan oluşan sitede 188 konut ve 5 ticari ünite yer alıyor. 1+1 daire fiyatları 239 bin liradan başlıyor. 

120 ay yüzde 0.70 faiz oranı ile taksit imkanı sunulan Rotamavi Kartal projesinde 36 ay vade farksız taksit alternatifi de bulunuyor. 

Fikirtepe'nin En Yeni Projesi
Başaran Gayrimenkul tarafından İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen Mina Towers da satışa yeni çıkan projeler arasında yer alıyor. Proje 1500 konut ve 95 ticari bölümden oluşuyor. 
 

Kartal’ın en yeni projesi Okkalar İnşaat’tan
Okkalar İnşaat 40 yıllık tecrübesiyle İstanbul’un yükselen değeri Kartal’da yepyeni bir projeye başlıyor. Bugüne kadar Pendik, Kurtköy ve Konya’da yaptığı yeni nesil projeleriyle 5 binden fazla kişiyi ev sahibi yapan Okkalar İnşaat’ın yeni gözdesi ArmaMenta yakında satışa sunulacak.

İstanbul’un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Kartal’da 5 bin metrekarelik bir alana inşa edilen ArmaMenta, Aydos Ormanı’nın yanında yer alıyor. Doğal yaşam konseptinin öne çıktığı projede 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 158 konut inşa edilecek.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıTürkiye’nin Geleceğini Kurtaranlar
    Sonraki yazıKumko Yapı 250 milyon liralık iki yeni proje yapıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın