Teknik Yapı’dan ucuz konut üretim çağrısına destek

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yılın ilk günlerinde gündemi meşgul eden ‘ucuz konut’ için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, markalı inşaat firmalarının tüketicinin tercihlerine ve sosyoekonomik şartlara karşı hassas olduğunu ve hiçbir firmanın satamayacağı ürünü üretmeyeceğini belirtti. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Sayın Murat Kurum’un ucuz konut üretilmesi için yaptığı çağrıya sonuna kadar destek verdiğinin altını da çizen Durbakayım, lüks kavramının farklı algılanmaması gerektiğini de vurguladı.

Talebe göre proje ve kampanya

Teknik Yapı’nın bu yıl ikinci kez Katar Fuarı’na katıldığını hatırlatan Umut Durbakayım, geçen sene görüşme yapılan Körfez ülke vatandaşlarından alınan taleplerin tamamen tam donanımlı lüks konut olduğunu belirtti. Buna karşılık yurt içi taleplerdeki en önemli başlık maddesinin metrekare birim maliyetinin olduğuna dikkat çeken Umut Durbakayım, markalı konutların da bu talebe göre proje geliştirdiklerini ve kampanya düzenlediklerini söyledi.

Uygun fiyatlı konut stratejisi

“Bağdat Caddesi, Kartal, Tuzla ve Denizli gibi her gelir seviyesinden tüketici talebi ve fiyat skalasına sahip olan Teknik Yapı’nın, marka olma başarısının altında her kesimden gelen talebi karşılayacak uygun fiyatları konutlar bulunuyor” diyen Umut Durbakayım, her gelir seviyesine göre değişen ‘ucuz konut’ stratejisinin yıllardır Teknik Yapı çatısı altında uygulandığını belirtti.  “Son 5 yıldır yapılan projelerdeki sosyal donatılarda aşırıya kaçanlar oldu. Kullanılmayan sosyal alanların maliyeti, projenin toplam maliyetini dolayısıyla daire metrekare maliyetini de yukarı taşıdı” diyen Umut Durbakayım, Teknik Yapı’nın bu sorunu yıllardır dile getirdiğini söyledi. Teknik Yapı’nın sorunun çözümünü yıllar önce bulduğunu ve uygulamaya koyduğunu ifade eden Durbakayım, sektördeki her kesimin de özveride bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Ulaşılabilir fiyatlar

“Teknik Yapı olarak toplam maliyeti azaltmak için aidatları minimuma indiren ve daire fiyatlarının kat malikleri üzerindeki yükünü uzun vadede azaltan çözümü, hem Bağdat Caddesi’ndeki projelerimizde hem de Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiğimiz hasılat paylaşım projelerinde de uyguluyoruz. Her projemizde kiralanabilir alanlar üreterek bu projenin ortak alanları olarak kat maliklerine sunuyoruz. Elde edilen kira gelirleriyle aidat giderlerini minimum seviyeye çekerek, uzun vadede daire metrekare fiyatlarını da aşağıya çekmiş oluyoruz” açıklamasında bulunan Umut Durbakayım, sözlerine şöyle devam etti; ”Bu kapsamda, müteahhit olarak elimizi taşın altına koyduk. Daire metrekare birim fiyatlarının ulaşılabilir seviyede olması için herkesin de elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreç içinde daire fiyatlarını ulaşılabilir seviyeye çekmek için farklı önerilerimiz de oldu. Bunlardan biri de otopark alanlarının ortak alan vasfından çıkarılarak her daireye ayrıca tahsis edilmesi. Böylece isteyen daireyi satın alırken otopark alanı için tercih kullanabilecek. İsteyen kiraya vererek, isteyen satarak daire maliyetini düşürebilecek. Bir taşla iki kuş vurmak mümkün. Hem trafik sorununa çözüm üretmiş oluruz, hem de isteyenlere maliyeti ve aidatı düşük daire sunmuş oluruz.” Bunun örneklerini birçok ülkede görmenin mümkün olduğunu ifade eden Umut Durbakayım, İngiltere’de merkeze yakınlığına göre otopark kiralarının 20 – 100 bin sterlin olduğu bilgisini paylaştı. Rusya’da da benzer uygulamaların olduğunu söyleyen Durbakayım, apartman altı otoparkların Moskova’daki trafiğe önemli bir çözüm sunduğunu belirtti.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıDağ Mühendislik Avrupa turuna devam ediyor
    Sonraki yazıMar Yapı’dan İzmir’de ilk proje
    Ezgi Kızıl
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1994 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldu.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın