Folkart tecrübesini Urla’ya taşıyor

Folkart, Urla Bademler’de yer alan ve ‘İTOKENT 2’ arazisi olarak bilinen, 200 bin metrekarelik arsada yeni bir projeye imza atacak.

Folkart

Bugüne kadar İzmir’de inşa ettiği yenilikçi, estetik, modern, teknolojik ve çevreci yaşam alanlarından sonra Folkart; Urla Bademler’de yeşille iç içe, 180 villaya sahip yeni bir yaşam merkezi oluşturmak için kolları sıvadı. 202 bin 861 metrekare civarındaki arazide, yeşille içi çe yaşanabilecek, doğayla başbaşa kalınabilecek, 180 villadan oluşan yeni bir yaşam merkezi için projelendirme çalışmaları başladı. Doğal güzellikleriyle olduğu kadar, bölgeye has iklimiyle de 4 mevsimin doyasıya yaşanabileceği Urla’da, Ege’nin eşsiz lezzetlerin tadılabileceği gastronomi lokasyonlarına da çok yakın konumda yer alıyor.

Folkart

Kamuoyunda İTOKENT 2 arazisi olarak bilinen Seferihisar-İzmir Karayolu üzerinde bulunan proje alanı; İzmir Konak’a 33 km, İzmir Narlıdere’ye 20 km, Güzelbahçe’ye 10 km, Seferihisar’a 11 km mesafede yer alıyor. Konak’tan yaklaşık 30 dakikada ulaşılabilen proje için, doğal yaşam odaklı bir konsept planlanıyor. Projede doğal yaşamın ihtiyaçlarını karşılayacak oranda, çok az miktarda ticari alan da bulunacak.

Folkart
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak

Doğayla iç içe bir yaşam

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, merkezinde doğal yaşam anlayışının hâkim olduğu, üst düzey çevre duyarlılığı taşıyacak proje için şöyle dedi: “Urla Bademler’de yeni satın aldığımız bu arazi için, hemen kolları sıvadık. Ön çalışmaları başlattık. Güzel İzmir’e yakışacak; çok güzel bir proje inşa etmek istiyoruz. Yeşille örülü, doğal ve organik yaşamın odağında bulunduğu, özel bir proje hayal ediyoruz. Ege Bölgesi’ne has zeytin, meyve ağaçları ve bitkileri ile süslenecek projemiz, İzmir’in yanıbaşında, yaz-kış yaşanabilecek bir merkez olacak.” İzmir merkezden en fazla yarım saat süren bir yolcuğun ardından proje alanına ulaşılabileceğine işaret eden Mesut Sancak, “Kent merkezine hem yakın, hem de kentin yoğunluğundan uzak bu alanda, yeni bir yaşam merkezi oluşturacağız. Seferihisar’a ya da Urla’daki plajlara 10 dakika mesafede bulunan proje alanımızda, özgürce yaşamanın tadına varabileceksiniz. Çok iddialı ve özel bir proje için çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

 

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıYapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’un yeni tarihi belli oldu
    Sonraki yazıTürkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülke
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.