Teknik Yapı’dan Denizli’ye 1.500 konutluk yeni proje

Teknik Yapı bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında konut sektöründe yaşanan dalgalanma ve sorunlu süreçlerin artık geride kaldığını, düzgün bir rayda ilerlediğini, yaşanan süreçte kredilerde en az kayıpla ilerleyen sektörün emlak sektörü olduğunu söyledi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım devam eden Evora İstanbul, Suadiye Sahil projeleriyle ilgili detayları aktarırken Denizli’de yakında hayata geçirecekleri yeni projeleriyle ilgili bilgi verdi. 

1974’de sektöre adım attıklarını söyleyen Nazmi Durbakayım, “Bu aralar inşaat işi herkesin girmeye çalıştığı bir sektör, biz konut üretmeye başladığımızda hep farklılık yaratma hedefindeydik. Biz kalitemizi 1999 depremine kadar inşaat kalitemizi yükseltmiştik. Ancak deprem milat oldu ve 2004’lere kadar hammedde sıkıntısı da çektik. 2004’de ilk defa hasılat paylaşımı ile 1700 konutluk UpHill Court’a başladık. Proje satış hızı konusunda rekor kırdı. İlk örnek daireyi de orada projenin dışına inşa etmiştik. Dilman Towers projemizde ise sert zemine ilave yapmadan, yeşil dokuya dokunmadan yapılmış çok başarılı bir projeydi. Bu bölgelerde yaptığımız işlerin sonrasında yeni araziler üretmemiz gerekiyordu. Müşterilerimizi hem maddi hem bölge olarak memnun edecek bir inşaat alanı arıyorduk. Soğanlık’ta sanayi alanlarını dönüştürerek projelerimizi ürettik. Daha sonra Uğur Mumcu mahallesinin merkezini biz yaptık. Uğur Mumcu bölgesi uçuşa geçti. Fenerbahçe’de Euro Park projesi inşaa ettik. Sonrasında Tuzla’da 5000 konutluk Evora İstanbul projesine başladık. Evora’ya başladıktan sonra Tuzla’nın ne kadar değerleneceği ortaya çıktı. 18 bin nüfusluk 5 milyon metrekare inşaat alanı oluşturduk. Buraya yatırım yapan tüketicilerin 1’e 3 kazandığını görebilirsiniz. Burada 1 milyarlık bir hasılat olacak diye öngörmüştük, 3 milyarlık bir hasılat oluştu.” dedi.

İstanbullu inşaat firmalarının artık Anadolu'ya açıldığını söyleyen Nazmi Durbakayım, Denizli’deki projenin de Teknik Yapı standartlarında olacağını söyledi. Projeyle ilgili konuşan Durbakayım "Teknik Yapı lüks konusunda sektörün Mercedes’i durumundadır. Bizden daire almak kolay değildi eskiden. Ancak şu an böyle değil. Biz biraz fedakarlık yaptık ve herkesin Teknik Yapı’dan daire alabilmesini sağladık. Suadiye’de en üst seviye inşaat malzemeleri kullanıyoruz. Bu kalitenin de fiyatı seviye olarak tabiki yukarıda." dedi.

Denizli’de yeni proje

Denizli tekstil ve turizm konusunda dünyaya açılan önemli bir kapımız diye sözlerine başlayan Umut Durbakayım “Denizli’de ihaleye çıkan büyük bir arazide karma bir proje hayata geçiriyoruz. Evora İstanbul’un bir benzerini Denizli’de üreteceğiz. 115 bin metrekarelik bir arazi üzerinde yöresel mimari konseptlerle her daireye oturulabilecek bir balkonla projeyi yapacağız. Projenin metrekare fiyatları 2500 lira civarında olacak. Lansman fiyatlarımız bu olacak, ancak bizim projelerimiz hem çok kazandırmıştır. Buranın da ciddi prim yapacağını düşünüyoruz. 2016’nın başlarında lansmanını yapacağız. Tam kesinleşmedi ama 1500 civarında konut olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Teknik Yapı Denizli projemizde ortak kullanım alanlarının kiralanabilir olmasıyla birlikte aidatları minimuma indirmeyi düşündüklerini söyleyen Nazmi Durbakayım projenin heyecan yarattığını söyledi. Durbakayım “Denizli projemizi de hızlıca bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Fikirtepe’de ise prosedürler neyse tam anlamıyla uyduklarını söyleyen Durbakayım “Fikirtepe’de iki adamızda da kat irtifakını kurmadan satışa çıkmadık. 3. adada da yine aynı kat irtifakını kurup satışa çıkacağız. Burada 16 dönümde 850 dairelik bir proje planlıyoruz. 4. adada 2016 ortalarında hayata geçecek.

Sektörde ilk kule vinci kuran şirket bizdik. bizim standartlarımız şimdi şartnamelere kadar girdi. Suadiye projemizde de çıkayı oldukça yükselttik. Suadiye Sahil’de yaşam tarzından kullanılan malzemeye kadar en üst seviyede kriterler üzerinden ilerliyoruz. Yaptığımız yenilikler sektörde serzenişe bile sebe oluyor. Örnek dairemiz hazır. En üst kalitede ürünler kullanıyoruz.Bir örnek dairede kullanılabilecek Gaggenau’nun en büyük siparişini biz verdik. Projede 115 bağımsız bölüm var. Metrekare fiyatları 8 – 10 bin dolar civarında. Bu çok özel bir proje, satışını bile randevuyla yapıyoruz. Burada 120 hak sahibi var. Bazı dairelerin 3-4 hak sahibi var.” dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıGayrimenkul profesyonelleri her alanda uzmanlaşıyor
    Sonraki yazıNlogo İstanbul’da yepyeni kampanya
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın