Eyfel Yapı’ya dolandırılıcılık davası açılıyor

Dünya gazetesinin haberine göre, Riva'da ve Şile'de toplam dört projesi daha olan ve henüz inşaata başlamamasına rağmen, satışların çoğunu yaptığı iddia edilen Suner'in en az 200 kişiyi mağdur ettiği öne sürülüyor.

Halil Suner'e ait Eyfel Yapı, yapımını tamamlamadan satışını yaptığı ancak tapularını vermeyi geciktirdiği Çocuk Köyü'ndeki 55 daire üzerine 11 bankadan toplam 21.5 milyon TL'lik kredi çekti. Bankalar kredileri geri çağırmaya başlayınca, içinde oturanlar evlerini kaybetme tehlikesiyle karşılaştı.

Aynı durumda olan 15 daireyi ise tefecilik yaptığı iddia edilen bir şirkete devrederek, asıl sahiplerinden 200'er bin TL daha istediği iddialarıyla İstanbul Anadolu Adliyesi'nde davalar açıldı. 
Mağdurların arasında Esas Holding'in üst düzey yöneticilerinin, çeşitli holdinglerin çalışanları, sanatçılar ve tanınmış iş insanlarının da olduğu ifade ediliyor. 

50 civarında mağdurun dolandırıcılık ve organize tefecilik iddiasıyla açtığı davalar, sektörde şok etkisi yarattı. 
Şirket tüm ofislerini kapattı çalışanlar işten çıkarıldı. Kidstown sakinlerinin şirketin battığını ve evlerinin ipotek altında olduğunu öğrendikten sonra site yönetimini devraldığı ve Suner ile görüşmeler yürüterek çözüm aradığı ancak ilerleme sağlayamadığı da bildirildi. Bankaların ipotekli evleri satışa çıkardığı da gelen bilgiler arasında.

İki projenin daha satışını tamamlamış

Öte yandan şirketin aynı yerde ikinci ve üçüncü etap inşaatlarını sattığı da belirtiliyor. Riva'da 86 villadan oluşan Riva Hills ile Şile'de inşa etmeyi vaad ettiği her biri 48'er daireden oluşan Farmhouse ve Hometown projelerinde satışların da neredeyse tamamladığı belirtiliyor. 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıYeni bir GYO doğuyor
    Sonraki yazıAkiş GYO Beykoz’da arsa topluyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın