Konutta Büyük Marka Olmanın Yolu Pazarlamadan Geçer

Artık rekabet edebilmenin yolu inşaatı yapabilmek, binaları dikebilmek değil, doğru pazarlama ve satış stratejileriyle hedefi tam 12’den vurmak ile mümkün olabilmektedir.

Gayrimenkul sektörü hızlı bir büyüme ve gelişim halindedir. Sektörde her geçen gün pasta büyümekte ve yatırımlar katlanarak devam etmektedir. Bu durum konut sektörüne olan ilgiyi artırmakla birlikte; proje geliştiren inşaat firmalarıyla farklı sektörde faaliyet gösteren ve konut sektörüne de yatırım yapmayı planlayan kuruluşların iştahını kabartmaktadır. 

Bu duruma bağlı olarak konut sektöründe rekabet her geçen gün artarak devam etmektedir. 2000’li yıllar da proje geliştiren inşaat firmaları ne yaparlarsa pazarda alıcıyı bulmuş ve satışlar hızlı şekilde gerçekleşmişti. O tarihlerde inşaatı yapabilmek, binaları dikebilmek gerçekten önemliydi ve bu çok az firmanın başarılı olabildiği bir alandı. Ancak günümüzde sektör bir çok büyük oyuncunun dahil olduğu, yılda binlerce konut geliştirilip, yüzlerce lansmanın yapıldığı dönemdedir. Artık rekabet edebilmenin yolu inşaatı yapabilmek, binaları dikebilmek değil, doğru pazarlama ve satış stratejileriyle hedefi tam 12’den vurmak ile mümkün olabilmektedir. Doğru iletişim hamlelerini gerçekleştiremeyen kuruluşlar sadece fiyata dayalı rekabet edilmekte kısa sürede pazarda tutunamayarak arkadasında binlerce mağdur müşteri ile piyasadan silinmektedir. 

Konuyu daha detaylı inceleyecek olursak pazarlamada başarıyı sağlayabilmek için yapılması gerekenleri şu şekilde özetleyebiliriz:

Stratejik marka iletişiminin oluşturulması, proje pazarlama stratejisi ve lansman planının hazırlanması, pazarlama iletişim takvimi ve bütçesinin oluşturması, CRM sisteminin kurularak veri tabanı yönetiminin gerçekleştirilmesi,  müşteri sadakat programının oluşturulması, müşteri segmentasyonun yapılması, direkt pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, bölge pazar analizinin yapılması, yurtdışı ve yurtiçi fuar katılımları, proje isim, logo ve kurumsal kimlik yapılandırması, proje basın lansman yönetim stratejisinin geliştirilmesi, dijital pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, gizli müşteri çalışmaları ile kalite kontrolün sağlanması, potansiyel müşteri talep ve ihtiyaç araştırmalarının yapılması, SWOT analizi, Hedef Kitle Tanımlaması.

Satış alanında ise;  proje özelinde satış ekibinin kurulması ve yönetilmesi, yurtdışı satış ekibinin oluşturulması, kurumsal satış ekibini oluşturulması, satış hedeflerinin belirlenmesi, satış ekibi performans yönetimi ve prim sisteminin oluşturulması, satış ekibinin takım ruhu, bölge rakip analizine göre satış taktiklerinin oluşturulması, satış hızı senaryolarının hazırlanması ve yönetimi, fiyat artışı senaryolarının oluşturması ve yönetimi, fiyat listelerinin ve ödeme planlarının hazırlanması, stok analizi ve satış stratejisinin geliştirilmesi, satış sözleşmesi ve eklerinin hazırlanmasıdır.

İnşaat firmaları rekabetçi piyasa koşullarında ayakta kalabilmesi ve güçlü markalar oluşturabilmesi için satış ve pazarlamanın departmanlarına gereken desteği kesintisiz sürdürmelidirler.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazı17 Kasım’da kapılarını açıyor
    Sonraki yazıBankalardan Fedakarlığı Bankacılar da Bekliyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın