2. faiz indirimi de geldi!

İş Bankası önceki gün faiz indirimini açıklamıştı. Ardından VakıfBank, Akbank, Garanti Bankası, HSBC, Yapı Kredi, TEB, Şekerbank ve QNB Finansbank da 2. indirim uygulamasına katıldı.
Bankacılık sektöründe konutla başlayan faiz indirimi, daha sonra ihtiyaç kredilerine yansıdı. İkinci faiz indiriminde ise konut ve tüketicinin yanı sıra taşıt kredileri faizlerinde de indirime gidildi.

Türkiye İş Bankası'nın yanı sıra VakıfBank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Şekerbank ve QNB Finansbank faiz indirimini duyurdu. Diğer bankaların da indirim için start alması bekleniyor.

Faiz indirimini duyuran bankalar:

Türkiye İş Bankası, konut kredisinde faizleri yüzde 0,95'ten yüzde 0,90'a çekti.

VakıfBank, mevcut ve yeni VakıfBank KOBİ müşterileri için geçerli kampanya kapsamında yüzde 0,98 faiz oranı ve 36 aya kadar vade imkanıyla 100 bin liraya kadar kredi sunuyor. Taşıt kredilerinde yüzde 1,15 olan faiz oranını yüzde 1,10’a çeken VakıfBank, konut kredisi faizlerinde de indirim yaptığını duyurmuştu.

Akbank, 2 yıla kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını da yüzde 0,90'a indirdi. 2 yılın üzerindeki vadelerde 5 yıla kadar yüzde 0,93, 7 yıla kadar yüzde 0,95 ve 7 yılın üzerinde yüzde 0,97 faiz oranı uygulanacak.

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını 1-60 ay vadelerde yüzde 0,90’a, 61-120 ay vadelerde ise yüzde 0,92’ye kadar düşürdü.

QNB Finansbank, konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0,90’a kadar düşürdü.

HSBC Türkiye, ihtiyaç kredilerinde ve taşıt kredilerinde faiz oranlarını düşürdü.

Garanti Bankası, konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90'a çekti.

TEB, 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediği konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar yüzde 0,90’a çekti.

Şekerbank, konut kredisinde 2 yıla kadar olan vadelerde faiz oranlarını yüzde 0,85 seviyesine çekerken, 5 yıla kadar olan vadelerde ise faiz oranını yüzde 0,95’e indirdi.

HSBC Türkiye’de, konut kredileri faizleri, 72 aya kadar aylık yüzde 0.99 olarak uygulanacak.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, konu hakkında bankaların sermaye yeterliliklerini bugünkü seviyelerde koruması gerektiğini söyleyerek "Türkiye'nin yüzde 5 büyümesi için yüzde 15 kredi büyümesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıTeklifler alındı!
    Sonraki yazıVatandaşa uyarı: KDV farkı geri alınabiliyor!
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın